In de buurt

Benieuwd naar wat er allemaal in de buurt te beleven is? Dan zit u bij ons aan het juiste adres! In de Polders van Hazerswoude zijn verschillende bezienswaardigheden. Van mooie kathedralen tot diverse eeuwenoude molens.


De Groene Kathedraal

In 1999 kochten Tom en Conny van Dijk een stuk land. Om het geheel wat te verfraaien werd een dubbele rij beuken schuin op het land gepoot. Een jaar later werd er een "oude" muur achter de beukenrij gezet als doorzicht, met een mariabeeldje erin.

 

Tom van Dijk besloot dat het leuk was om een uitkijktoren te bouwen. Voor de bomenrij leek hem de beste plek. Hij ging aan de slag met oud ijzer  en tweedehands materialen en de uitkijktoren werd hoe langer hoe groter. 

 

Vervolgens begon het geheel op een kerk te lijken. Hij plantte de toren rondom met parthenocissus, wilde wingerd, een plant die hij zelf kweekt. 
In de lente en zomer kleurt de toren helemaal groen, vandaar de naam "Groene Kathedraal"! In de herfst kleurt hij prachtig rood.

 

Boven de toegangspoort in de toren ziet u een heilig hartbeeld dat Tom en Conny kochten, een staand Christusfiguur gekleed in een lang geplooid gewaad. 

 

Tom kleedde de kerk en het land mooi aan. Hij legde een bloementuin aan en timmerde banken van steigerhout. In 2013 werd er aan de zuidkant een glas-in-lood raam geplaatst. Dit raam stamt af uit de jaren 20. Er zijn stukken gerepareerd, maar om de originaliteit niet in geding te brengen is er geen nieuw glas in geplaatst.

 

Geniet van de oase van rust bij de groene kathedraal! Op het plaatje hier links vindt u de route ernaartoe. Dit kan lopend, maar natuurlijk ook op de fiets. 

 


Het Rietveld en haar omgeving

Geniet op de fiets* van het Rietveld en haar omgeving.

U kunt bij de theetuin het routeboekje ophalen.
Dit boekje leidt u langs de historische punten van het Rietveld. In dit boekje leest u over de legende en volksverhalen, het harde werken op het land, de heersende armoede en over de brute moord die hier heeft plaatsgevonden. 

 

Rechts vindt u een kaartje van de omgeving die u door middel van dit boekje gaat ontdekken. De rode lijnen geven de fietsroute weer.

 

Kom het boekje bij de theetuin ophalen en vertrek voor het mooie avontuur! Als u weer terug komt krijgt u een lekker bakkie koffie en een koek voor slechts €4,95. Dat heeft u wel verdiend.  

 

* U kunt deze route ook doen in combinatie met een vaartocht. Kijk voor meer informatie hierover bij het kopje "rondjes rietveld". Benieuwd naar wat er nog meer te beleven is?

Bent u benieuwd naar wat er nog meer te beleven is in de Rietveldse omgeving? Check dan gauw deze site! 

 

Op deze site kunt u diverse dingen over het Rietveld vinden. Geschiedenis, bezienswaardigheden, noem het maar op. 


Theetuin 't Woutje

Burg. ten Heuvelhofweg 83

2391MA Hazerswoude-dorp

 

Info@theetuintwoutje.nl

0172-587704

+31 6 44488228

Dinsdag t/m zondag* 

11:00u tot 17:00u 

In januari en december zijn 

wij gesloten

 

* Dit is van april t/m sept. 
Kijk voor de uitgebreide       openingstijden bij contact