Het Rietveld is een prachtig gebied dus we kunnen ons voorstellen dat u hier niet snel uitgekeken bent! Op deze pagina vindt u inspiratie voor leuke activiteiten in en rondom het Rietveld. In de polders van Hazerswoude zijn verschillende bezienswaardigheden. Van mooie kathedralen tot diverse eeuwen oude molens. Ontdek het allemaal, te voet of met de fiets!


Groene Hart Recreatie Rijnwoude


De Groene Kathedraal

In 1999 kochten Tom en Conny van Dijk een stuk land. Om het geheel wat te verfraaien werd een dubbele rij beuken schuin op het land gepoot. Een jaar later werd er een 'oude' muur achter de beukenrij gezet als doorzicht, met een mariabeeldje erin.

 

Tom van Dijk besloot dat het leuk was om een uitkijktoren te bouwen. Voor de bomenrij leek hem de beste plek. Hij ging aan de slag met oud ijzer  en tweedehands materialen en de uitkijktoren werd hoe langer hoe groter. 

 

Vervolgens begon het geheel op een kerk te lijken. Hij plantte de toren rondom met parthenocissus, wilde wingerd, een plant die hij zelf kweekt. 
In de lente en zomer kleurt de toren helemaal groen, vandaar de naam 'Groene Kathedraal'! In de herfst kleurt hij prachtig rood.

 

Boven de toegangspoort in de toren ziet u een heilig hartbeeld dat Tom en Conny kochten, een staand Christusfiguur gekleed in een lang geplooid gewaad. 

 

Tom kleedde de kerk en het land mooi aan. Hij legde een bloementuin aan en timmerde banken van steigerhout. In 2013 werd er aan de zuidkant een glas-in-lood raam geplaatst. Dit raam stamt af uit de jaren 20. Er zijn stukken gerepareerd, maar om de originaliteit niet in geding te brengen is er geen nieuw glas in geplaatst.

 

Geniet van de oase van rust bij de groene kathedraal! Op het plaatje rechts vindt u de route ernaartoe. Dit kan lopend, op de fiets en zelf met de boot (kijk dan bij rondjes rietveld)! TOP in de omgeving

Door heel Nederland zijn 'TOP's' te vinden. TOP staat voor toeristisch Overstappunt: een startpunt met parkeergelegenheid waar fiets- en wandelroutes samenkomen. Een TOP is te herkenen aan een 5 meter hoge groene stalen halm. 

 

Ook in de buurt van de theetuin is een TOP te vinden. Dus mocht u even tot rust willen komen tijdens uw wandel- of fietstocht, kom dan gerust langs!

 

Neem een kijkje op de site voor meer informatie over de Top's in Nederland.Nog meer inspiratie

Bent u benieuwd naar wat er nog meer te beleven is in de Rietveldse omgeving? Check dan gauw deze site! 

 

Op deze site kunt u diverse dingen over het Rietveld vinden. Geschiedenis, bezienswaardigheden, noem het maar op. 


Theetuin 't Woutje

Burg. ten Heuvelhofweg 83

2391MA Hazerswoude-Dorp

 

info@theetuintwoutje.nl

0172-587704

06-44488111

 

 

Oktober en maart:

Maandag t/m zaterdag - gesloten

Zondag          - 13:00 tot 16:00

April, mei, juni én september

Maandag         -  gesloten

Dinsdag         -  gesloten

Woensdag        -  gesloten

Donderdag       -  gesloten

Vrijdag         -  11:00 tot 17:00

Zaterdag        -  11:00 tot 17:00

Zondag          -  11:00 tot 17:00

 

Juli en augustus:

Maandag         -  gesloten

Dinsdag         -  gesloten

Woensdag        -  11:00 tot 17:00

Donderdag       -  11:00 tot 17:00

Vrijdag         -  11:00 tot 17:00

Zaterdag        -  11:00 tot 17:00

Zondag          -  11:00 tot 17:00