Ontdek met de fiets, de step, de boot of te voet 'het Rietveld' en haar verhalen. Hieronder vindt u informatie over de zes leuke en leerzame avonturen die u met uw familie of vrienden kunt beleven. Bel voor meer informatie over de mogelijkheden en prijzen 0172-587704 of kom gerust een keertje langs. U kunt ook mailen. 

Wandelen of fietsen 

Geniet op de fiets of te voet (11 km) van het Rietveld en haar omgeving.

U kunt bij de Theetuin het routeboekje kopen*.
Dit boekje leidt u langs de historische punten van het Rietveld. In dit boekje leest u over de legende en volksverhalen, het harde werken op het land, de heersende armoede en over de brute moord die hier heeft plaatsgevonden.

*Vanaf €1,50

 

Rondvaart

We vertrekken vanuit de Theetuin, om een prachtige tocht te maken over de Rietveldse vaart. Onder begeleiding van een schipper kunt u de schitterende natuur en rijke historie van dit gebied ontdekken.

U kunt hier ook een boekje* bij krijgen met informatie over de bezienswaardigheden.

(*Dit is 1,50 extra)

Vanaf €10,00 p.p., €110,00 per volle boot (15 pers.)

 

Natuur

Te voet of met de boot gaat u vanuit de Theetuin naar de Groene Kathedraal, een sierlijk gebouwde uitkijktoren met een weelderig begroeide bogen rij. Ervaar de rust en luister naar het verhaal van de gids over de geschiedenis van dit prachtige stukje natuur. 

Vanaf €3,50 p.p.

 

 

 

 

 

 

Klompengolf

Met de boot varen we vanuit de Theetuin naar de kaasboerderij Lena's Hoeve. Hier kunt u een competitief potje klompengolf doen en een lekker stukje boerenkaas proeven.

Vanaf €23,00 p.p.

Kunst

U vertrekt vanuit de theetuin, te voet of met de boot naar de beeldentuin van Jan en Joke Lourier. U kunt met of zonder gids het verhaal achter de beelden ontdekken van vijf kunstenaars uit de omgeving. Laat u al wandelend inspireren of ontdek uw levensweg als u door het labyrint loopt. Tip: wilt u samen ook nog creatief aan de slag? Maak dan een gezamenlijk schilderij in Joke's atelier.

Vanaf €4,50 p.p. 

 

Sportief

Per boot varen we vanuit de Theetuin naar 'Jeu de Boer' (dit kan ook te voet). Dit is een boerderij met polderspelen waar u kunt kiezen uit boerengolf, boerenspellen of boerenbowlen. U gaat op de kickstep, op de fiets of te voet weer terug naar de Theetuin (7,5 km), waarbij u onderweg de historie van het gebied leert kennen aan de hand van een verhalenboekje.

Vanaf €25,00 p.p.


Theetuin 't Woutje

Burg. ten Heuvelhofweg 83

2391MA Hazerswoude-Dorp

 

info@theetuintwoutje.nl

0172-587704

06-44488111

Openingstijden

Vanaf april:

Woensdag t/m zondag van 11:00 tot 17.00 uur. 

 

In de maanden november, december, januari en februari zijn wij gesloten.